Nieuws/Binnenland
1022719
Binnenland

Sluiting supporterscafé NEC definitief

Café Goffertzicht in Nijmegen moet binnen een week de deuren sluiten. Het café blijft in elk geval voor een jaar dicht. De redenen zijn dat de NEC-aanhang zich bij het café slecht heeft gedragen en het „slechte levensgedrag” van een van de uitbaters van de kroeg .

Dat heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen maandag aan de uitbaters laten weten. Bruls kondigde de voorgenomen sluiting eerder aan. De uitbaters maakten daar bezwaar tegen, maar „dat leverde geen nieuwe gezichtspunten op”, aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Goffertzicht, vlakbij het Goffertstadion, is het verzamelpunt voor de harde kern van de club. Het café is bekend vanwege de geel-zwarte betegeling van de urinoirs. Geel en zwart zijn de kleuren van aartsrivaal Vitesse uit Arnhem.

Incidenten met de NEC-aanhang in de zomer waren de directe aanleiding om de kroeg te sluiten. Bij thuiswedstrijden werd met vuurwerk en barmeubilair naar de politie gegooid. Kort nadat de sluiting van Goffertzicht was aangekondigd, vond burgemeester Bruls een varkenskop in zijn voortuin. De politie weet nog niet of de NEC-aanhang daarvoor verantwoordelijk was.