Nieuws
1022723
Nieuws

Spotify schaft Unlimited-abonnement af

Muziekdienst Spotify heeft één van de betaalde abonnementen die het aanbood, afgeschaft. Het is niet meer mogelijk om een zogeheten 'Unlimited'-abonnement af te sluiten.

Voorheen bood de dienst drie verschillende opties: gratis met advertenties, Unlimited en Premium. Unlimited, dat €5 per maand kostte, bood ongelimiteerd muziek streamen via een pc zonder tussenkomst van advertenties. Premium bood daarnaast ook toegang tot de dienst via verschillende apparaten zoals smartphones en tablets.

Eerder deze maand introduceerde het bedrijf enkele veranderingen. Zo is het nu ook mogelijk om gratis Spotify op verschillende gadgets te gebruiken, maar dan worden tussen de nummers door wel advertenties afgespeeld. Daarnaast is het niet mogelijk om zelf de nummers uit te kiezen en dus fungeert de dienst op die manier meer als digitaal radiostation. Wel is het limiet van tien uur gratis streamen per maand afgeschaft.

Door deze veranderingen onstond er overlap tussen de verschillende abonnementen, waardoor Spotify ervoor koos om de middenste optie af te schaffen. Voor bestaande Unlimited-leden heeft dit volgens de dienst voorlopig geen gevolgen.