Nieuws
1022724
Nieuws

'iWatch eind 2014 te koop'

Het langverwachte slimme horloge van Apple zal pas eind 2014 in de winkels liggen. Dat meldt de Chinese IT-nieuwssite CtechCN, dat eerder al correcte informatie over de iPhone 5C publiceerde.

In oktober zal het apparaat samen met een nieuwe iPhone gepresenteerd worden, zo meldt een anonieme bron van de site. Wat voor functies het apparaat zal krijgen, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal het - zoals vrijwel alle smartwatches - notificaties, sms'jes en emails kunnen tonen van een verbonden iPhone, maar wellicht zijn er meer mogelijkheden.

Het enige dat wel bevestigd zou zijn, is dat het horloge draadloos laden ondersteunt. Hiermee wordt niet bedoeld dat hij op bijvoorbeeld een oplaadmat gelegd kan worden, maar hij zelfs stroom kunnen slurpen vanaf een meter afstand van de bron. Hoe die techniek precies werkt, is niet bekend. Apple zou al wel een werkend prototype hiervoor hebben ontwikkeld.

Geruchten over een horloge van Apple doen al meer dan een jaar de ronde. Oorspronkelijk zou het plan geweest zijn om hem nog dit jaar op de markt te brengen, maar intern zou men bij Apple niet tevreden zijn over wat er tot nu toe gemaakt was. Inmiddels heeft grote concurrent Samsung met zijn Galaxy Gear wel een smartwatch uitgebracht.