Nieuws
1022777
Nieuws

Onze feelgood deskundige geeft  De peptalk van de week

Ik ben alleen met kerst

De peptalk van de week. Hierin behandelt onze feelgood deskundige Lisa Portengen elke week een lezersvraag op haar inspirerende en positieve manier. Advies zoals een echte vriendin je ook zou geven.

Lieve Lisa,

Het is al een half jaar uit met mijn vriend en ik dacht dat het wel goed ging met mij. Ik ben lekker hard aan het werk en veel aan het sporten. En nu ineens, patsboem, staan de feestdagen voor de deur! Gisteren zag ik een man op een fiets met een grote kerstboom achterop, op weg naar huis. Het raakte mij. Ik moest er om huilen. Ik ben dit jaar alleen met kerst en ik zie er tegenop! Hoe ga ik die dagen doorkomen?

Groeten,

Annemieke

 

Hoi Annemieke,

Ah er zijn zelfs liedjes over geschreven: Kerst en dan alleen zijn. Het hoort er toch heel feestelijk uit te zien die dagen he? Maar wacht even. Je zegt, alleen. Is dat zo? En hoe zit het dan met jouw vrienden en familie? Zit je echt alle dagen alleen thuis? Dat lijkt me niet.

Je voelt je alleen, zonder vriend. Maar je bent het niet. Ik wil iets aan je vragen. Ga eens zitten met je ogen dicht en haal diep adem. Kom in het nu. En terwijl je daar zo zit, stel je voor dat jij eerste kerstdag alleen thuis bent. Je zit op de bank en je voelt je... goed!

Heel goed. Voor je staat een kop thee te dampen. Er ligt een plakje kerstbrood naast. Lekker met dik roomboter erop. Er komt een hele lieve gedachte in je op. Welke gedachte is het? Welke liefdevolle gedachte over jezelf laat jij toe in je hoofd? Waar ben jij dankbaar voor? Noem eens 5 dingen waar jij dankbaar voor bent in jouw leven? Denk daar eens aan? En voel eens wat dat met jou doet?

En nog even dit, mooie vrouw. Wat zou jij willen? Wat wil jij dat er gebeurt tijdens de kerstdagen? Want dat heb jij toevallig nog wel geheel in de hand. We hebben nog een paar weken. Dus denk eens na, wat zou jij willen? Alles kan. Een date. Met die ene vrijgezellen vriendin een geweldige diner maken. Vrijwilligerswerk doen bij de voedselbank. Er is nog zoveel mogelijk. Vraag eens aan een vriendin of ze met je meedenkt.

Ga niet in de rol zitten van slachtoffer maar creëer het beste voor jezelf. Jij bent zelf een kerstengel en je kan alles wat je maar wilt! En nu hup, naar buiten, koop een kerstboom, sleep die mee naar binnen en hang het vol met lieve kerstwensen voor jezelf en de mensen om je heen. Ik wens je een hele mooie fijn kerst. 

Liefst, Lisa

 

Lisa Portengen

is onze feelgood-deskundige en geeft wekelijks een peptalk op verschillende thema's uit het leven en vragen van vrouwen. Gewoon, voor een fijne boost, voor een andere manier van denken of wat tips. 

Meer Lisa op Smart&Sexy

Heb je ook een vraag voor Lisa mail die dan naar [email protected] ovv Lisa