Nieuws
1022778
Nieuws

Onderzoek

Kinderen balen van wachten

De kerstvakantie staat voor de deur. Van de Nederlandse gezinnen die weggaan, pakken veel weer het vliegtuig. 21 en 22 december zijn de drukste vertrekdagen met dus overvolle luchthavens en lange wachtrijen. Daar zitten de jongste Nederlanders echter niet op te wachten.

Onderzoek laat zien dat 64% van de kinderen volgens hun ouders wachten op de luchthaven het meest vervelende aspect van een vliegvakantie vindt. Vooral het wachten bij de gate en bij de terminal wordt als onprettig ervaren.

Ook het in de rij staan bij de incheckbalie is voor veel jonge reizigers allesbehalve een pretje. Niet verwonderlijk dat 63% van de ouders liever een luchthaven met weinig faciliteiten en een korte incheckduur prefereert boven een luchthaven met veel faciliteiten en een lange incheckduur (8%). Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van CheapTickets.nl.

Voordelen

Vliegen met jonge kinderen wordt steeds populairder. 21% van de gezinnen kiest voor het vliegtuig. De grootste voordelen van het vliegtuig zijn volgens de ouders een grotere afstand kunnen overbruggen (33%) en minder lang hoeven te reizen (28%). Uit de boekingsgegevens blijkt dat in vergelijking met 2010 dit jaar bijna driemaal zoveel 0-12 jarigen met het vliegtuig erop uit gingen. Alles bij elkaar gingen dit jaar ruim 500.000 kinderen in die leeftijdscategorie op vliegvakantie. Ook de komende kerstvakantie is als vanouds een populaire periode voor gezinnen om op vakantie te gaan. Waar de herfstvakantie nog een ‘boekingsdipje’ vertoonde, blijft kerst even druk. Brandmanager Maaike Kammerman: ,,We zien steeds meer dat gezinnen duidelijke keuzes maken wanneer ze op vakantie gaan. De zomervakantie is favoriet, maar de kerstvakantie staat duidelijk op nummer twee."

Top 5 bestemmingen met kerst:

 1.Spaanse winterzon2. Kerstshoppen in Londen3. Kerstreisje naar New York4. Kerstmarkt in Duitsland5. Skiën in Oostenrijk