Nieuws

Alfa Romeo Stelvio is met 127 mille scherp geprijsd

LIJNDEN - Er zit inmiddels een jaar tussen het moment van lancering en het vrijgeven van de prijs en toch komt de Alfa Romeo Q voorlopig niet beschikbaar. De importeur verwacht de eerste exemplaren van de supersnelle SUV pas in de eerste helft van 2018.

redactie Autovisie

Toch kunnen liefhebbers die inmiddels al een jaar wachten, nog wel enkele maanden wachten, al is ’eerste helft 2018’ een wel heel ruim begrip. De vraag is of de Stelvio Q de moeite waard is om op te wachten. Autovisie stapt binnenkort achter het stuur van de snelle SUV en vellen dan een oordeel.

Op basis van de prijs is de Stelvio Q wel degelijk het wachten waard, want binnen zijn segment biedt de SUV niet zoveel peekaa’s voor een dergelijk prijskaartje. De prijs bedraagt dan € 127.750,-, waarevoor je een 510 pk sterke mastodont krijgt. De auto is in staat om in 3,8 tellen van stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid te halen van maar liefst 283 km/h.

De vierwielaandrijver kent maar één echte concurrent en dat is de GLC 63 S 4Matic. Dat model beschikt eveneens over een 510 pk sterke motor, al is dat dan een 4.0 V8 in plaats van een 2.9 V6. De Benz kost € 152.171,-.