Nieuws
1022808
Nieuws

Videochatten voor stijladvies

Modewebwinkel Asos gaat klanten helpen met persoonlijke stijladviezen via Google Helpouts. Iedereen met prangende stijlvragen kan een vijftien minuten durende videochats boeken met de stylisten van de shop.

Afgelopen vrijdag lanceerde Asos de gratis videochatdienst om het winkelen persoonlijker te maken. Van negen uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds zitten stylisten van Asos klaar om klanten te helpen met een nieuwe look. Wie wel wat tips kan gebruiken kan op Helpouts terecht en zoeken naar Asos.

Via de webcam kunnen klanten bijvoorbeeld meer te weten komen over items uit de eigen kast,  advies inwinnen over wat te dragen naar een speciale gelegenheid of overleg plegen over een garderobe voor het nieuwe seizoen.

Asos is overigens niet de eerste winkel die een persoonlijke video hulplijn biedt. Sephora geeft al beautytips voor vrouwen die advies nodig heben bij de aanscaf van hun make-up en de Amerikaanse ketens Sears en Home Depot bieden de helpende hand bij de inrichting van huis en tuin.