Nieuws
1022844
Nieuws

VVD bezorgd over dure internetkabel

VVD-Kamerleden maken zich zorgen over het hogere prijskaartje voor de aanleg van de glasvezelkabel in Caribisch Nederland. Bart de Liefde, Aukje de Vries en André Bosman willen van het kabinet weten waarom de Tweede Kamer niet is geïnformeerd over de rekening die nu bijna 10 miljoen euro zou zijn, twee keer zoveel als eerder geraamd.

De Liefde dacht dat hij berichten daarover verkeerd las. De VVD'er stelt dat alle inwoners van het Koninkrijk recht hebben op toegang tot het internet, maar hij vindt het niet uit te leggen dat er zoveel geld in dit project gaat terwijl „167.000 huishoudens in buitengebieden alleen met een slakkengang het internet op kunnen”.

Met Bosman en De Vries wil hij nu weten of het klopt dat er is afgeweken van eerdere afspraken en Nederland aanvullende taken en uitgaven voor de kabel tussen Sint Eustatius en Saba voor zijn rekening heeft genomen en of dat niet aan de Kamer had moeten worden gemeld. Ook vragen de VVD'ers zich af of een verdubbeling van het beschikbare budget niet wat veel van het goede is en hoeveel bestaande internetaansluitingen eigenlijk profiteren van deze investering.