Nieuws
1022854
Nieuws

Voedsel belangrijkste prioriteit China

De Chinese regering zet volgend jaar vol in op voedsel. Het vergroten van de zekerheid en veiligheid van de nationale voedselvoorziening is het belangrijkste economische doel voor 2014. Voor het eerst in jaren heeft het reguleren van de vastgoedmarkt geen prioriteit.

Dat blijkt na de Economic Work Conference, waar de hoogste Chinese beleidsmakers terugblikken op de economie van dit jaar en plannen maken voor 2014.

De Chinezen importeren tien procent van hun voedsel, vooral uit angst voor problemen met de producten die in eigen land zijn verbouwd.

Hervormen

Andere prioriteiten voor het groeiland zijn het hervormen van de industrie, de schulden van lokale overheden onder controle brengen en het vergroten van de openheid van de economie door vrijhandelszones in te richten en investeringsverdragen te sluiten.

Verder mikken de Chinezen op meer evenwichtige groei in verschillende regio's en grotere sociale welvaart, door bijvoorbeeld te zorgen voor banen voor afgestudeerden en het regelen van meer sociale woningen voor werkers uit de industrie.

De economische leiders maakten geen doel bekend voor de economische groei van volgend jaar. Naar verwachting maken zij die in maart bekend, bij het jaarlijkse congres.