Nieuws
1022874
Nieuws

1,8 miljoen Nederlanders op kerstvakantie

Ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders gaan dit jaar op vakantie rond de kerstperiode. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar, verwacht NBTC Holland Marketing.

Vergeleken met vorig jaar vieren iets meer Nederlanders kerstvakantie in eigen land: zo'n 900.000. Dat zijn er 50.000 meer dan een jaar eerder. Het aantal vakanties naar het buitenland daalt met zo'n 50.000 tot eveneens 900.000. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio's plaats van 21 december 2013 tot en met 5 januari 2014.

Bungalow

Ondanks de economische crisis blijft de kerst een populaire periode om er tussenuit te gaan. De eerste week, rond Kerstmis, wint iets aan populariteit, zegt het toerismebureau. „Kerst valt gunstig, op woensdag en donderdag, en daardoor trekken iets meer Nederlanders er rond de kerst op uit in eigen land.” Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of -bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

Duitsland

Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart gaat naar onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.