Nieuws/Buitenland
1022888
Buitenland

Dodental door gevechten in Aleppo hoger

Het dodental door luchtaanvallen van het regeringsleger zondag op de Syrische stad Aleppo is volgens oppositiegroepen veel hoger dan aanvankelijk werd gemeld. De oppositiegroep Lokale Coördinatie Comités zei maandag dat bij de bombardementen zeker 83 mensen zijn gedood en dat er ruim 50 gewonden zijn gevallen, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Een dag eerder repten mensenrechtenorganisaties nog van ruim 20 doden. Volgens de Lokale Coördinatie Comités bombardeerde het leger van president Bashar al-Assad vanuit helikopters 12 wijken in Aleppo in het noorden van Syrië. Onder de slachtoffers zouden veel kinderen zijn. Volgens de Syrische staatstelevisie hebben regeringstroepen in Aleppo opgetreden tegen „gewapende terroristen”.

Activisten hebben op het internet foto's geplaatst van de stad, die na de luchtacties zouden zijn gemaakt. Op de foto's zijn onder meer verwoeste huizen en uitgebrande auto's te zien.

Aleppo is één van de grootste steden van Syrië. De stad is al circa anderhalf jaar lang het strijdtoneel van gevechten tussen het regeringsleger en verschillende groepen opstandelingen.