Nieuws
1022921
Nieuws

Droomanalyse

Dromen over geld ontvangen

Om je heen zie je iedereen kerstcadeaus kopen, maar jij moet de touwtjes aan elkaar knopen om de maand door te komen. Je piekert je 's nachts suf over je inkomsten, maar dan droom je over een gulle gift en rijkdom. Je wordt met een blij gevoel wakker, maar al gauw ebt dat gevoel weg en maakt plaats voor het trieste dagelijkse patroon. Droomexpert Lia Timmer praat erover met droomster Johanna.

Johanna is 68 jaar, weduwe, heeft twee uitwonende kinderen. Ze heeft gewerkt als juridisch secretaresse, nu leeft ze van haar AOW. Ze kan in financieel opzicht maar nauwelijks haar hoofd boven water houden. Toch lukt het haar elke maand weer rond te komen.

Droom van Johanna

“Van de week had ik een droom; ik ontvang een bruine envelop met daarin briefjes van 500, 200, 100, 50, en 20 euro. Van elk 2 stuks. Bij elkaar 1740 euro! De envelop bevat mijn naam en adresgegevens, maar geen postzegel. Zelf heb ik er wel een verklaring voor: als je elk dubbeltje op z'n kant moet draaien, is het niet zo vreemd dat je van geld gaat dromen. Klopt dit?”

Droominterview

Haar eerste zorg is het eten voor haar hondjes. Winterkleding koopt ze bij de kringloop. Op haar 65ste werd er 200 euro gekort op haar maandinkomen. Dat was een enorme schok voor Johanna. Inmiddels heeft ze de hoop op beter opgegeven.

Droomuitleg

Geluk

Erg verbaasd en heel erg blij is Johanna bij het ontwaken uit haar ‘gelddroom’. De bankbiljetten die zij ontvangt in haar droom geven haar dagenlang het gevoel ‘in blijde verwachting’ te zijn. Bij de beleving van het blije gevoel, herkent ze een intens gevoel van geluk. Ze ervaart een geschenk aan nieuwe energie.

Lia's advies aan Johanna: "Sta eens stil bij dit gevoel en geniet ervan. Tijdens het droomgesprek spreek jij je waardering uit voor wat je allemaal wél hebt; je twee kinderen, je twee hondjes, een huis met verwarming. Je zelfstandigheid en vrijheid zijn van groot belang voor jou, dit geeft je een intens gevoel van tevredenheid."

De dubbele bankbiljetten wijzen op Johanna's tweeledige karakter: Aan de ene kant haar realisme en aan de andere kant haar optimisme. Want terwijl ze zelf in een benarde, financiële situatie zit, denkt ze aan de mensen die het slechter treffen. De kunst is om die beide kanten in jezelf te erkennen.

Inzicht

Wat blijkt, is dat Johanna ondanks haar zorgen over geld, ook dankbaar is. Tevreden zijn en waarderen wat je wel hebt, geeft een enorm rijk gevoel en ontspanning, aldus Lia.

 

Lia Timmer

is droomexpert, trainer en coach bij Xalia Training. Ze helpt kinderen en volwassenen bij het begrijpen van dromen en nachtmerries. Kijk voor meer informatie op haar website www.slaapsneldroomwel.nl.

Heb jij een vraag over een droom?

Mail die dan naar [email protected] (inclusief een omschrijving hoe jouw leven er momenteel uitziet én telefoonnummer) en wie weet beantwoordt onze droomexpert Lia Timmer jouw vraag wel met een telefoongesprek over je droom of in een stuk op VROUW.nl!