Nieuws/Binnenland
1023150
Binnenland

Deventer verandert in stad van Dickens

Deventer verandert dit weekeinde voor de 23-ste keer in een stadje uit de tijd van Charles Dickens. Oliver Twist, Scrooge en Mr. Pickwick schrijden met ruim 900 andere acteurs tussen de Christmas Carol Singers door het historische Bergkwartier. Ook de meeste inwoners van het Bergkwartier dossen zichzelf en hun woningen uit in de oude Engelse kerstsfeer.

Tijdens het Dickens Festijn is het hele centrum van Deventer in kerststemming. Er zijn concerten, kerstmarkten en overal staan kraampjes met kerstlekkernijen. Zelfs queen Victoria laat zich door de stad rondrijden.

Het Dickens Festijn is elk jaar een groot succes. Er komen zo'n 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af. Vanwege dat succes is de Overijsselse plaats wel lastig te bereiken. Treinen en de op- en afritten van de snelweg A1 zijn op de piekmomenten overvol. Ook het Bergkwartier wordt afgesloten als het te druk is. Dan worden toeschouwers in groepen toegelaten. De wachttijd kan oplopen tot ruim anderhalf uur, waarschuwt de organisatie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop