Nieuws/Binnenland
102325013
Binnenland

Overval Amsterdams stel vergelijkbaar met die op Amanda Balk

AMSTERDAM - De daders van de woningoverval van model en realityster Amanda Balk hebben mogelijk een tweede keer toegeslagen. De politie toonde dinsdag in Opsporing Verzocht beelden van twee overvallers die in maart in Amsterdam een stel en hun pasgeboren baby hebben bedreigd. Die overval is volgens de politie vergelijkbaar met die op Balk in januari in haar woning op IJburg.

Tijdens de overval in maart werden de jonge ouders van het kind gescheiden, mishandelden de daders de vader en omwikkelden het hoofd van de vrouw met tape. Na een half uur verliet het tweetal de woning, waarbij ze onder andere een aantal waardevolle sieraden, designertassen en een Rolex-horloge meenamen. Het echtpaar lieten ze vastgebonden en opgesloten achter in de badkamer.

De overval gebeurde op 18 maart in het appartement van het stel aan de Gaasterlandstraat in Amsterdam-Zuid. Een van de daders deed zich voor als postbezorger.

Ook bij Balk waren de daders verkleed als pakketbezorgers. Maandag is in die zaak een 21-jarige man aangehouden. Wat zijn rol bij de woningoverval op IJburg was en of hij mogelijk ook betrokken was bij de overval op het gezin aan de Gaasterlandstraat, wordt onderzocht.