1023451
Nieuws

Tegenvallers krijgen bitcoin niet klein

De prijs van de bitcoin schommelt nog altijd iets onder de $1000. En dat terwijl de digitale munt weer zware tegenslagen te verwerken kreeg. Gisteren waarschuwde de Europese Bank Autoriteit dat hackers het op de bitcoin gemunt hebben. En de Noorse regering laat weten de bitcoin niet als echt geld te beschouwen. Bekijk ook DFT TV:Eerste Europese bitcoin-geldautomaat staat in Stockholm

De Europese Bank Autoriteit stelt dat het gevaar van hacken niet onderschat moet worden. Er is inmiddels voor miljoenen dollars aan bitcoins gestolen en gedupeerden hebben weinig kans iets van het verlies terug te halen. Zeker omdat consumenten die met het virtuele geld betalen, niet beschermd worden door Europese regelgeving.

Noorwegen  ziet bitcoins na uitgebreid onderzoek als vermogen en zal vermogenswinsten als zodanig belasten. In augustus had Duitsland al laten weten belasting te heffen op de virtuele munt.

Op de prijs hadden deze berichten weinig effect. Na begin deze maand kortstondig te zijn gehalveerd vanaf de top van $1238, schommelt deze nu al weer enkele dagen rond de $1000. Momenteel moet ongeveer $960 voor een bitcoin worden neergelegd, omgerekend zo’n €700.