Nieuws/Binnenland
1023681
Binnenland

Agent weigerde te werken met collega met kanker

Een millieurechercheur van de politie West- en Midden-Brabant heeft jarenlang geweigerd samen te werken met een collega die kanker heeft. Dat bleek tijdens de zitting over de zaak in de Bredase rechtbank.

Het arbeidsgeschil tussen de zeer ervaren rechercheur, al vanaf 1995 bij de politie werkzaam, duurt al enkele jaren, weet De Gelderlander. De man zond destijds een e-mail aan zijn leidinggevenden met het onderwerp 'kankerpatiënte'. De rechercheur doet daarin uit de doeken dat hij van een collega had gehoord dat ze kanker heeft. "Behalve dat ik mij er ongemakkelijk bij voel, wil ik niet meer met haar op pad. Het idee dat ik op een klus af moet met een kankerpatiënt staat me niet aan", zo schrijft de rechercheur. Het bericht leidde tot veel onrust binnen het korps.

De man werd tot 1 mei 2014 naar de Politieacademie overgeplaatst en zou daarna waarschijnlijk bij de Vreemdelingenpolitie terechtkomen. De rechercheur voelt daar niets voor. De agent zegt dat de zaak geëscaleerd is toen de korpsleiding het aan de grote klok heeft gehangen. Hij noemt zijn eigen gedrag achteraf wel ongepast.

De rechtbank oordeelt dat hij een nieuwe kans verdient en dat hij zijn oude werkzaamheden weer mag hervatten.