Nieuws/Binnenland
1023763
Binnenland

Knetterbek

Voor De Krant heb ik duizenden stukkies geschreven. Honderden verdwenen in de digitale prullenbak van De Telegraaf, bijna 1700 haalden wel de pers. Berichten, grotere verhalen en halve en hele pagina’s met complete reportages over ongelukken, moorden, fraude, list en bedrog. Schrijf al acht jaar niet meer voor de krant maar nu voor mezelf. Ben mijn eigen eindredacteur en mijn eigen verslaggever, al is mijn actieradius wat kleiner geworden.

Ook het tikken is niet meer wat het was. Met de grootst mogelijke moeite lukt het tikken nog. Knippen en plakken gaat nog wel. Ik spreek daarom mijn teksten in op de iPhone. Een druk op de knop maakt dat deze wondere machine de ingesproken tekst omzet in geschreven tekst die ik daarna doormail naar een speciaal mailadres. Daarna is het knippen en plakken voor een min of meer sluitend verhaal. 

Met de paar spelfouten die het programma oplevert lukt dat best. Knettergek wordt bijvoorbeeld knetterbek. Vooral op het laatste woord kan een mens lang kauwen. Het betekent wel dat er in mijn teksten af en toe rare spelfouten zitten. Omdat mijn gezichtsvermogen me ook in de steek begint te laten, levert dat af en toe curieuze resultaten op. U bent gewaarschuwd.