Nieuws
1023875
Nieuws

Navigatie

TomTom gekocht. DomDom! Niet aan de praat te krijgen, dat rotding. Mail mij uw ervaringen!

Eén keertje deed-ie ´t, we zaten al in de auto. Maar toen bleek het dorpje in Frankrijk waar we naartoe wilden, onbekend in het systeem. Terwijl we daar toch op het station hadden afgesproken, ik bedoel: dat dorp heeft een station, staat bij Michelin op de kaart, net als bij de spoorwegen.

Ik moet meteen toegeven: bij aanschaf in de winkel deed die TomTom ´t al niet. De verkoper in de Mediamarkt verontschuldigde zich dat hij de werking niet kon demonstreren, aangezien er in dat betonnen winkelcentrum geen verbinding kon worden gemaakt met de satelliet. Plausibele verklaring.

Maar wáár ik mij ook bevind, mijn TomTom vermeldt steevast: ´Wacht op bruikbaar gps-signaal´. Ik kan wachten tot ik een ons weeg!

Een gebruiksaanwijzing zat er gemakshalve niet bij: dat gaat via internet en sinds ik, als digibeet, me met m´n emailadres heb ingeschreven bij tomtom.com, word ik elke dag bestookt met mededelingen over nieuwe updates. Mijn laptop kan ik niet aanzetten of daar is TomTom weer! Een route plannen is intussen nog niet gelukt.

Vrienden beweren dat het hartstikke handig is, zo´n navigatiesysteem. Zodra je er mee bekend raakt, wil je er niet meer van af. Zal best. Maar die van mij wil niet. Gaandeweg ontmoet ik steeds meer lotgenoten, die zijn teruggevallen op papieren kaarten, omdat hun gps het doorgaans laat afweten, of ze net te vaak een verkeerde kant op heeft gestuurd.

Bij ons Franse vakantiedorp, aan het einde van een doodlopend weggetje, verschijnen geregeld zware vrachtwagencombi´s, die - hier naartoe gedirigeerd door hun TomTom – komen vast te zitten. Altijd een reuze gedoe om de geïrriteerde chauffeurs weer naar een doorgaande route te wijzen. Hoe is uw contact met de satelliet?

Mail mij uw ervaringen met de routeplanner, liefst vandaag nog, naar checkpoint@telegraaf.nl