Nieuws/Binnenland
1024072
Binnenland

Strafkorting kopschoppers blijft

De twee belangrijkste verdachten van de geruchtmakende schoppartij begin dit jaar in Eindhoven hebben woensdag in hoger beroep vergelijkbare celstraffen gekregen. Ook het hof meent dat het Openbaar Ministerie onzorgvuldig heeft gehandeld omdat beelden van de mishandeling integraal op Omroep Brabant werden uitgezonden.

Hoofdverdachte Brent L. kreeg voor poging tot doodslag dezelfde straf als de rechtbank hem gaf: 10 maanden jeugddetentie, waarvan 4 voorwaardelijk. Medeverdachte Tom K. kreeg een iets hogere straf dan eerder van de rechtbank: 8 maanden jeugddetentie, waarvan 4 voorwaardelijk. Hij moet nog terug naar de gevangenis.

Het OM was juist in beroep gegaan vanwege de strafvermindering die de rechtbank eerder toepaste. Er waren veel hogere straffen geëist.

Het hof zegt dat de privacy van de verdachten ernstig is geschonden. Door de beelden integraal te tonen, ontstond een hetze op internet en kreeg de zaak buitengewoon veel aandacht van de media. De verdachten zijn daardoor benadeeld, aldus de uitspraak.