Nieuws
1024400257
Nieuws

Kickbokser (21) plaatst zich dankzij veertiende zege op een rij voor hoofdtoernooi

VIDEO Talent Touchassie schittert ook tijdens 8TKO, Baars behoudt Enfusion-titel

Mo Touchassie (r) in actie.

Mo Touchassie (r) in actie.

Mo Touchassie blijft indruk maken in de kickboksring. Het grote talent (21) rekende in de Alkmaarse Meent tijdens het kwalificatietoernooi voor de finale-avond van het nieuwe 8TKO op dominante wijze af met Soufian-Aoulad Abdelkhalek. De Hagenaar, de weltergewicht kampioen van Enfusion, sloeg zijn opponent in de derde ronde knock-out.

Mo Touchassie (r) in actie.

Mo Touchassie (r) in actie.

Touchassie, die onder Nederlandse vlag vecht, geldt als een van de meest veelbelovende kickboksers van dit moment. Hoewel hij in een andere gewichtsklasse uitkomt, wordt hij vanwege zijn intrinsieke talent wel eens vergeleken met de jonge Badr Hari, al wil Touchassie vooral zelf naam maken. Dat lukt vooralsnog prima. Al zijn veertien profpartijen sloot hij tot dusver winnend, waarvan elf keer op knock-out.

8TKO is een nieuw concept gericht op toernooien, gelieerd aan Enfusion, dat de tijden van de glorieuze K-1 wil doen herleven toen kampioenen op een dag meerdere partijen vochten. De finale-avond van het weltergewicht-toernooi van 8TKO vindt plaats op 23 september. Ook Ismael Ouzgni, Misha Eradus, Mehdri Rebroub en Mahmoud Sfef kwalificeerden zich zaterdag voor de slotavond. De overige drie tickets worden nog vergeven.

Ook Glory richt zich inmiddels weer op toernooien. In december wordt een World Grand Prix georganiseerd, een toernooi met acht zwaargewichten.

Jorina Baars

Jorina Baars (34) kreeg net als Touchassie de handen op elkaar in Alkmaar. De kickbokster uit Den Helder verdedigde haar vedergewicht-titel met succes door met speels gemak af te rekenen met Emma Stonegard uit Zweden. In de vierde ronde werkte de Nederlandse haar opponente voor de vierde keer naar de grond, waarmee de partij automatisch tot een einde kwam.

Martin Terpstra

Martin Terpstra blijft in het bezit van de kampioensgordel voor zwaargewichten. De 2,07 meter lange vechter rekende op punten af met de veel kleinere, maar een stuk zwaardere Abderrahman Barkouch (113 om 149 kilo).

De 35-jarige Terpstra is inmiddels al zeven wedstrijden op een rij ongeslagen bij Enfusion. Tussendoor won hij tijdens Glory Rivals 1 ook nog van Muhammed Balli.

Uitslagen weltergewicht-toernooi 8TKO:

 • Mohamed Touchassie verslaat Soufiane Aoulad Abdelkhalek (knock-out in derde ronde)
 • Ismael Ouzgni verslaat Joe Johnson (punten)
 • Misha Eradus verslaat Juraj Tutura (knock-out in eerste ronde)
 • Mehdri Rebroub verslaat Marvin Monteiro (punten)
 • Mahmoud Sfef verslaat Devon Leeuwin (punten, na extra ronde)

Uitslagen Enfusion:

 • Martin Terpstra verslaat Abderrahman Barkouch (punten)
 • Jorina Baars verslaat Emma Stonegard (technische knock-out in vierde ronde)
 • Saber Tabi verslaat Dominik Prchal (punten)
 • Ouail Ibn Youssef verslaat Nabil Balikane (technische knock-out in tweede ronde)
 • Soufian Sarpong verslaat Zdenek Marel (technische knock-out in eerste ronde)
 • Ayoub Bourass verslaat Girichian Capov (technische knock-out in eerste ronde)
 • Bilal El Alaoui verslaat Isakh Ndoye (technische knock-out in derde ronde)