Nieuws
1024505
Nieuws

Londen populair met kerst

Londen is bij Nederlanders de populairste bestemming rond de feestdagen. De Britse hoofdstad kan op maar liefst 95 procent meer boekingen rekenen in vergelijking met vorig jaar.

Dit blijkt uit gegevens van Expedia.nl. Londen is voor de tweede jaar op rij de meest geliefde bestemming.

Amsterdam

Al eerder bleek dat Europeanen graag afreizen naar onze hoofdstad. Ook nu weer komt Amsterdam regelmatig in de top tien van de boekingsgegevens van andere Europese landen naar voren.

Voornamelijk Britten, Italianen, Spanjaarden en Noren zullen dit jaar voet op Nederlandse bodem zetten.

Kijkend naar top tien lijst onder Europeanen, zijn Londen en New York de populairste bestemmingen om de feestdagen door te brengen. Deze hotspots rond kerst en oud en nieuw veranderen ook in ware attracties voor toeristen. De steden zijn mooi verlicht, de etalages van winkels zijn prachtig versierd en er zijn verschillende ijsbanen en kerstmarkten in het centrum van deze steden te vinden.

Dicht bij huis

Waar vorig jaar onze hoofdstad nog niet te vinden was in de top 10 lijst van populaire bestemmingen rond de feestdagen van Nederlanders, staat Amsterdam nu op plek acht. Daarnaast hebben Miami en Las Vegas in de lijst plaatsgemaakt voor Amsterdam en Rome. Dit maakt dat New York en Dubai de enige twee top tien bestemmingen zijn dit jaar die buiten Europa liggen, terwijl dit vorig jaar nog vier bestemmingen waren.

Hieruit valt op te maken dat Nederlanders wel graag de feestdagen elders door brengen, maar er vaker voor kiezen om in eigen land of binnen Europa te blijven.

Top-10 2013

1. Londen

2. New York

3. Berlijn

4. Parijs

5. Dubai

6. Barcelona

7. Praag

8. Amsterdam

9. Keulen, Düsseldorf

10. Rome

 

Waar breng jij de feestdagen door of zou je het liefst de feestdagen door willen brengen?