Nieuws/Binnenland
1025046
Binnenland

Ook online veel condoleances voor Mandela

Ook online worden veel condoleances gepost voor Nelson Mandela. De website condoleance.nl telde vrijdagavond rond 22.00 uur bijna 3700 reacties. Op het donderdagavond geopende condoleanceregister.nl stonden vrijdagochtend ruim 1300 steunbetuigingen. Ook daar komen er steeds meer bij.

„Een voorbeeld voor alle huidige en toekomstige wereldleiders is heengegaan. Een legende is geboren. Diep respect voor dit voorbeeld van vergevingsgezindheid”, laat iemand weten. Een ander schrijft: „Een prachtig mens heeft nu eindelijk vrede gevonden. Laat hij voor altijd een voorbeeld zijn.” Mandela wordt alom geprezen om zijn wijsheid. Velen noemen hem een voorbeeld voor leiderschap en menslievendheid.

Mandela zat van 1962 tot 1990 gevangen. De beelden van zijn vrijlating gingen de hele wereld over. Een man schrijft in zijn condoleance: „Ik zie het moment nog voor me, dat Mandela vrijkwam. Wat een geweldige charismatische man! Het emotioneerde me enorm. Hij heeft veel voor de wereld betekend. Hij was een voorbeeld voor ons allen. Het nieuws, dat hij overleden is, emotioneert me opnieuw.”

Een ander vergelijkt Mandela met een andere activist voor gelijke rechten: „We verliezen een van de allergrootsten op deze aarde; de man die verder ging op het pad dat dominee Martin Luther King vroegtijdig moest verlaten.”