Nieuws
1025116
Nieuws

App tegen lopend sms'en

De Japanse telecomaanbiedr DoCoMo heeft het beste met zijn klanten voor. Dat blijkt uit een nieuwe reeks smartphones die het bedrijf aanbiedt, waarbij het niet mogelijk is om het apparaat te gebruiken als de gebruiker aan het lopen is.

Deze 'veiligheidsmodus' is beschikbaar op bepaalde Android-toestellen. Als deze ingeschakeld is, functioneert de telefoon simpelweg niet als het merkt dat de gebruiker aan het lopen is. Het apparaat merkt dit door de ingebouwde bewegingssensoren. Wel moet de gebruiker zelf deze optie inschakelen.

Als toch geprobeerd wordt om te sms'en tijdens het lopen, verschijnt de boodschap "Uw smartphone gebruiken tijdens het lopen is gevaarlijk. De telefoon merkt dat u loopt. Hou alstublieft hiermee op." Er is wel een knop beschikbaar, waardoor de telefoon gedurende tien seconden toegankelijk is, dus net lang genoeg om even een sms'je te lezen. Om alsnog toegang tot het toestel te krijgen, kan de aan-knop vijf seconden ingehouden worden.

De vraag is nu natuurlijk wie deze functie zal gebruiken. De echte doorgewinterde sms'ers zullen er niet aan beginnen, en de mensen die hem wel aanzetten, zullen al niet zoveel berichten versturen dat het een probleem wordt....