Nieuws/Binnenland
1025150
Binnenland

Hogere straf voor doodschieten taxichauffeur

Een 45-jarige man heeft in hoger beroep een zwaardere straf gekregen voor het doodschieten van een taxichauffeur in 2010 in Kaatsheuvel. Het gerechtshof in Den Bosch legde vrijdag 18 jaar celstraf op voor doodslag. Eerder legde de rechtbank voor moord 15 jaar celstraf op. De verdachte ging in hoger beroep.

In totaal drie betrokkenen stapten op het station in Tilburg bij de chauffeur in de taxi. Op een afgelegen weg in Kaatsheuvel werd de man met zeven kogels doodgeschoten. Tijdens de taxirit werd in het Pools gesproken over het beroven van de chauffeur. Er is geen bewijs dat toen al is besloten om de man te doden, aldus het hof.

Hoewel er geen bewijs is voor moord, kwam het hof toch tot een hogere straf. De barbaarse manier waarop de taxichauffeur is gedood en het financiële motief noemde het hof als reden.

De tweede schutter werd eerder veroordeeld tot 15 jaar celstraf en ging niet in beroep. De derde betrokkene die wel aanwezig was maar geen rol speelde, werd vrijdag voor de tweede keer vrijgesproken.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd