Nieuws
1025174
Nieuws

Slapen in een sloppenwijk

'Beleef het echte Afrika, overnacht in een sloppenwijk.' Het Emoya Luxury Hotel in Bloemfontein, Zuid-Afrika, biedt zijn klanten een nieuwe belevenis aan: in het park is een kleine sloppenwijk nagebouwd, waar bezoekers voor 82 dollar per nacht kunnen verblijven.

'Miljoenen mensen leven in sloppenwijken in Zuid-Afrika', meldt het hotel op zijn website. 'Nu kunt u zelf ervaren hoe het is om een 'Shanty' (sloppenhuis) te verblijven binnen de veilige omheining van een privé jachtreservaat', valt er verder te lezen.

Vloerverwarming

Elk huisje is voorzien van electriciteit en stromend water, en zelfs vloerverwarming. Dit in tegenstelling tot de vaak gammele constructies in echte sloppenwijken. Ook kunnen de gasten gewoon hun mail checken: overal is wifi. Om de belevenis wat echter te maken, zijn de toiletten buiten de huisjes geplaatst.

Facebook

Het hotel lanceerde het nieuwe concept al in maart van dit jaar, maar pas recentelijk kwam een stroom negatieve reacties op gang op de facebook-pagina van het Emoya en op diverse blogs. 'Dit is een klap in het gezicht van alle mensen die daadwerkelijk in sloppenwijken wonen', luidde een van de reacties.

Wat vindt u? Zou u in deze 'Shanty Town' willen logeren?