Nieuws/Binnenland
1025202
Binnenland

Seksimperium Jan Bik failliet

De rechtbank Amsterdam maakte vandaag bekend dat Givolo BV, waaronder de 11 privéclubs van Jan Bik vallen, failliet is verklaard.

Al langer was bekend dat de bordelen op de fles dreigden te gaan omdat ze al jaren verliesgevend zouden zijn - althans op papier; Bik wordt namelijk verdacht van het voor miljoenen ontduiken van de belastingen. Begin dit jaar was er een grote inval van de FIOD in een aantal bordelen van Jan Bik.

In Amsterdam, waar een club aan de Buiten Wieringerstraat is gevestigd, lag Bik overhoop met de gemeente. In september vorig jaar werd een aantal Roemeense en Bulgaarse vrouwen aangetroffen. Zij verbleven illegaal in Nederland en beschikten niet over een werkvergunning. Hij moest een week dicht wegens illegale prostitutie. Jan Bik, die zichzelf op zijn site omschrijft als 'gastheer in de wereld van genot, erotiek en seks', begon in 1969 boven een bordeel boven boekenwinkel in Amsterdam. Hij verhuurde de leegstaande etage boven de winkel, waar hij ’stoute boekjes verkocht’ aan jonge dames. Zijn imperium breidde zich uit over heel Nederland. Naast de grote steden had hij ook op het platteland een aantal seksclubs. Jan Bik en de curator zijn (nog)  niet bereikbaar voor commentaar.