Nieuws/Binnenland
1025234
Binnenland

Duinafslag langs Zeeuwse kust

De storm heeft voor veel duinafslag langs de Zeeuwse kust gezorgd. Bij Koudekerke is een geasfalteerde oprit naar het strand ingestort. Volgens waterschap Scheldestromen is nog nergens ernstige schade geconstateerd, liet het schap vrijdagmorgen weten. Bij laagwater volgt een tweede inspectieronde.

Ook de schappen in het noorden van het land meldden vrijdagochtend dat er op het eerste gezicht geen serieuze schade aan dijken is ontstaan. Er ligt veel rommel langs de vloedlijn, maar de dijken lijken de stormnacht goed doorstaan te hebben. In het Noorden is vrijdagmorgen opnieuw dijkbewaking ingesteld omdat het nog steeds stormt terwijl de vloed ook hoger komt dan normaal.

In de Alblasserwaard en de Biesbosch blijven de dijkbeheerders vrijdag nog alert op de waterstanden. Volgens waterschap Rivierenland is er in de nacht van donderdag op vrijdag geen schade aan keringen ontstaan. Een recent versterkte dijk in het gebied heeft de storm goed doorstaan, net als de Merwedijk in Werkendam die op dit moment onderhanden wordt genomen. Voor die dijk liggen nog twee zomerkades die het water hebben gekeerd zoals verwacht, aldus het schap.