Nieuws
1025241
Nieuws

Acteurs eren Nelson Mandela

Alledrie hebben zij hem gespeeld op het witte doek. Idris Elba, Morgan Freeman en Dennis Haysbert hebben ook afscheid genomen van Nelson Mandela.

De film waarin Idris speelt, Mandela: A Long Walk to Freedom, moet nog verschijnen. Over het overlijden van Mandela zegt hij:

"Wat een eer was het om in de schoenen te stappen van Nelson Mandela en de man neer te zetten die tegen de verwachtingen in grote dingen deed, muren heeft afgebroken en het gezicht werd van de internationale strijd voor mensenrechten. Mijn gedachten en gebed zijn bij zijn familie."

Morgan Freeman verscheen in 2009 als Mandela in de film Invictus. Hij laat in een verklaring weten:

"De wereld heeft één van de reuzen van de afgelopen eeuw verloren. Nelson Mandela was een man met enorme eer, onoverwinnekelijke kracht, een heilige voor veel, een held voor iedereen die om vrijheid en waardigheid van de mensheid geeft."

Haysbert verdiepte zich in 2007 voor de film Bafana (The Colour of Freedom) in het leven van Mandela.

"Het spelen van Mandela was een bepalend moment in mijn loopbaan. We zijn als maatschappij gezegend dat we in een tijd leven waarin Mandela heeft geleefd, heeft lief gehad en heeft geleid. Wat hij voor dit land heeft gedaan, en voor iedereen op deze planeet, dat zal niemand wellicht ooit weer bereiken. Ik zal hem altijd eren als heilige."