Nieuws/Binnenland
1025249
Binnenland

Veerdiensten naar Wadden komen weer op gang

De veerdiensten naar de Waddeneilanden komen vrijdag langzaam weer op gang. TESO-bootdienst vaart weer volgens de normale dienstregeling op Texel en rederij Doeksen hoopt rond het middaguur de dienst van en naar Vlieland op te starten, zo meldden zij vrijdag.

De veerboten naar Terschelling varen vrijdagmiddag nog volgens een aangepaste dienstregeling en met vertraging. De afvaarten naar en van het Waddeneiland aan het einde van de middag en begin van de avond zijn wel geschrapt. De veerboten van rederij Wagenborg op Ameland en Schiermonnikoog varen nog niet. Maar de rederij verwacht dat ook die in de tweede helft van de middag weer de haven uit kunnen.

Veel veerdiensten kwamen vrijdag te vervallen door een combinatie van harde wind en springtij. Door de hoge waterstand konden de schepen niet aan- en afmeren. Dat gold voor de havens op de eilanden, maar ook op het vasteland.

De rederijen adviseren reizigers wel de websites te raadplegen, omdat er mogelijk nog onvoorziene vertragingen kunnen optreden. TESO verwacht voor de rest van vrijdag en het weekend geen problemen meer met de veerdiensten op Texel.