Nieuws/Binnenland
1025272
Binnenland

Sony heeft volste vertrouwen in PS4

De PlayStation 4 ligt nog geen maand in de winkel, maar Sony is er al heilig van overtuigd dat de nieuwe console de totale verkoopcijfers van de PlayStation 3 met gemak zal verslaan. Tot nu toe zijn er wereldwijd al meer dan 80 miljoen exemplaren verkocht van de ’oude’ spelcomputer.

"Het heeft de mogelijkheid om aanzienlijk beter te verkopen dan wat we hebben weten te bereiken met de PlayStation 3 en daar zijn een paar redenen voor," zei hij. "Om te beginnen is er de prijs die is veel klantvriendelijker is dan bij de PS3,” aldus PlayStation-topman Andrew House. "Eén van de succesverhalen is ook ons vermogen de afgelopen vijf jaar om nieuwe regio's te openen voor videogames en er zijn nog kansen voor nieuwe markten die we nog niet hebben aangeboord.

"Daarnaast kostte het ons enkele jaren om van de PS3 een ​​multifunctionele entertainmentapparaat te maken. De PlayStation 4 heeft vanaf dag één die non-game entertainmentdiensten. En dat is belangrijk, want iemand wil het als een spelcomputer, maar omdat je bijvoorbeeld ook BBC iPlayer kunt bekijken, geeft het ook andere familieleden een reden om het te gebruiken. Het is van cruciaal belang om het bereik van de console te verbreden. "