Nieuws/Binnenland
1025313
Binnenland

Mijn Vraag: opzeggen

Kan een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds worden opgezegd?

De werkgever kan een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd alleen tussentijds opzeggen als hij dat schriftelijk is overeengekomen met de werknemer. Zo laten de arbeidsjuristen van XpertHR weten. Een dergelijk tussentijds opzegbeding levert de werkgever echter veelal niet veel voordeel op. Stel dat de overeenkomst is aangegaan voor een jaar en de werkgever na zes maanden wil opzeggen. Deze zal dan eerst toestemming moeten vragen aan het UWV Werkbedrijf. Is de toestemming verkregen dan kan hij pas opzeggen. Met het verkrijgen van die toestemming en het in acht nemen van de opzegtermijn zijn meestal zoveel maanden gemoeid dat het nauwelijks de moeite loont tussentijds op te zeggen.

Ook de werknemer kan alleen tussentijds opzeggen als er eerder een tussentijds opzegbeding is overeengekomen. Maar als de medewerker toch zijn contract tussentijds opzegt, dan kan zijn baas twee dingen doen:

Als hij er geen probleem mee heeft dat het dienstverband eerder eindigt, dan kan hij dat schriftelijk aan de werknemer bevestigen.

Als de werkgever het echter niet eens is met de voortijdige opzegging, dan kan hij de werknemer aanspreken op onregelmatige ontslagneming.

De werkgever kan er ook voor kiezen om de werknemer er eerst op te wijzen dat hij zijn dienstverband tussentijds niet op kan zeggen. De werknemer kan dan voor de keuze worden gesteld om ofwel in dienst te blijven totdat de bepaalde tijd van de arbeidsovereenkomst afloopt ofwel toch uit dienst te treden met het risico dat de werkgever de werknemer aanspreekt op onregelmatige ontslagneming.

Een werkgever en werknemer kunnen overigens wel in goed overleg overeenkomen dat de overeenkomst eerder eindigt. Beide partijen moeten hier dan wel mee instemmen.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door dé HR-Antwoordbank XpertHR. Voortaan vindt u alles wat u over personeelszaken moet weten op één plek. XpertHR helpt u concreet met slimme tools, handige checklists, arbeidscontracten, voorbeeldbrieven, betaalbaar juridisch advies en veel meer. XpertHR begrijpt wat u nodig heeft en biedt u gerichte antwoorden en praktische ondersteuning. Meer weten over XpertHR? Klik hier.

Klik hier voor meer ondernemersvragen.