Nieuws/Binnenland
1025318
Binnenland

Mijn Vraag: exitgesprekken

Waarom is het belangrijk exitgesprekken te voeren?

Werknemers kunnen om verschillende redenen een bedrijf verlaten. Bijvoorbeeld omdat de baan niet aan hun verwachtingen voldoet. Of omdat de job geen uitdaging meer biedt en er geen groeimogelijkheden zijn. Mogelijk krijgt hij of zij betere arbeidsvoorwaarden elders. Ook kan de werksfeer slecht zijn. Of de zorg voor een kind of naaste niet meer te combineren met de baan. Daarnaast kan het dienstverband beëindigd worden op initiatief van de werkgever zelf.

De werkgever kan niet aan álle redenen voor het vertrek iets doen. Op sommige zaken heeft hij echter wel invloed, zoals bijvoorbeeld de werksfeer en de arbeidsvoorwaarden.

Het exitgesprek is, volgens de arbeidsjuristen van XpertHR, een goede gelegenheid om te achterhalen wat de redenen zijn voor het verloop van werknemers. De informatie die in exitgesprekken wordt verkregen kan worden gebruikt om verbeteringen aan te brengen in de organisatie om zo ander talent te behouden. Geven bijvoorbeeld meerdere werknemers in een exitgesprek aan dat de slechte werksfeer de oorzaak is voor hun vertrek, dan kan de werkgever dit ter harte nemen en trachten de sfeer te verbeteren. om te voorkomen dat nog meer waardevol personeel om deze reden wegloopt.

Het voeren van exitgesprekken kan dus als doel hebben om informatie te vergaren over de redenen van het personeelsverloop, over de gebieden waarop de organisatie verandering behoeft, over opleidingsbehoeften, alsmede de doorgroeibehoeften. Ook geeft het een interessant inkijkje in de concurrentie op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het belangrijk prettig contact te onderhouden met vertrekkende werknemers met het oog op een eventuele herindiensttreding.

Een vertrekkende werknemer zal vanzelfsprekend voorzichtig zijn in wat hij wel of niet wil vertellen over zijn motivatie om het bedrijf te verlaten.

Het is daarom raadzaam om het exitgesprek te laten voeren door iemand die wat verder van hem afstaat, denk dan bijvoorbeeld aan de manager van de leidinggevende, de directeur of een HR-manager of een personeelsadviseur.

Dit artikel wordt u aangeboden door dé HR-Antwoordbank XpertHR. Voortaan vindt u alles wat u over personeelszaken moet weten op één plek. XpertHR helpt u concreet met slimme tools, handige checklists, arbeidscontracten, voorbeeldbrieven, betaalbaar juridisch advies en veel meer. XpertHR begrijpt wat u nodig heeft en biedt u gerichte antwoorden en praktische ondersteuning. Meer weten over XpertHR? Klik hier.

Klik hier voor meer ondernemersvragen.