Nieuws/Binnenland
1026566
Binnenland

Veiling van snorren in brandweerkazerne

Brandweermannen uit Vorden zijn weer van hun snor af. Op een rijtje werden ze maandagavond één voor één in de kazerne geschoren. In de maand november, die in het teken stond van Movember, lieten zij voor het goede doel hun snor staan en haalden daarmee in totaal 4784,92 euro op.

Movember is de landelijke actie waarbij mannen een maand lang hun snor laten staan en zich laten sponsoren om geld op te halen voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker.

De 22 brandweermannen zaten maandagavond op een rij om één voor één geschoren te worden. De mannen haalden de afgelopen weken niet alleen geld op bij familie, maar sponsorden ook uit eigen portemonnee door middel van een 'veiling'. In de kazerne werden maandagavond  geldbedragen geroepen en wanneer een brandweerman het genoemde bedrag een mooie prijs vond voor zijn eigen snor, riep hij´'stop!'. Het desbetreffende bedrag werd vervolgens genoteerd waarna de snor eraf geschoren kon worden. De bedragen voor een geveilde snor lagen tussen de 100 en 350 euro.