Nieuws/Binnenland
1026977
Binnenland

Bestuurder rijdt door na ernstig ongeval

Een 18-jarige bestuurder van een bestelbus heeft zaterdag een ernstig ongeluk veroorzaakt in zijn woonplaats Utrecht en is vervolgens doorgereden. Hij liet een 30-jarige Utrechter zwaargewond achter, meldde de politie zondag. Na een Burgernet-oproep en berichten op Twitter meldde de tiener zich, net als een een andere doorgereden betrokkene, uiteindelijk zelf bij de politie.

De jongeman reed rond 14.30 uur over de Tigrisdreef richting de Pekingdreef, toen hij een zwarte Audi wilde inhalen en daarvoor de verkeersheuvel aan de linkerkant passeerde. Op dat moment stak het slachtoffer net de weg over. De bestelbusbestuurder kon hem niet meer ontwijken.

De voetganger stootte zijn hoofd hard tegen de grond en liep ernstig hoofd- en beenletsel op. Zaterdagavond is hij geopereerd. Hoe hij er zondagmorgen aan toe was, kon de politie niet vertellen.

De bestuurder van de Audi, die ook was doorgereden, had zich na de oproep ook bij de politie gemeld. Hij is gehoord als getuige. Tegen de bestuurder van de bestelbus wordt proces-verbaal opgemaakt.