Nieuws/Binnenland
1027747654
Binnenland

’Verdachte en slachtoffer zijn bekenden van elkaar’

Politie gaat uit van opzet bij dodelijke aanrijding Oosterhout

OOSTERHOUT - De politie gaat uit van opzet bij een fatale aanrijding in Oosterhout zaterdagmiddag. Daardoor overleed een 31-jarige man uit Oosterhout, die te voet was toen hij door een auto werd aangereden. Volgens de politie zijn verdachte en slachtoffer bekenden van elkaar.

De politie meldde zaterdag al dat meerdere getuigen verklaarden dat het mogelijk om opzet zou gaan. Een zaterdag aangehouden 26-jarige man uit Raamsdonksveer wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie. Deze bestuurder was in eerste instantie na de aanrijding gevlucht, maar daarna meldde hij zich bij de politie in de Noord-Brabantse stad.

De aanrijding op De Burcht gebeurde iets na het middaguur op zaterdag. De auto kwam tot stilstand in een schuur, het slachtoffer lag onder het voertuig. De bestuurder was uit de auto gestapt en gevlucht. Voor het slachtoffer werd nog een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp kwam te laat.

Het onderzoek van de politie werd bemoeilijkt omdat er bij het weghalen van de auto kans zou zijn op instortingsgevaar van de schuur. Het slachtoffer kon daardoor moeilijk worden bereikt.