Nieuws/Buitenland
1027957
Buitenland

Bloedige afrekening op terras in Marrakech

Marrakech - Twee gewapende mannen hebben donderdagavond een man doodgeschoten op het terras van een café La Créme in Marrakech. Een populaire uitgaansgelegenheid onder toeristen. Twee anderen gasten raakten gewond. Volgens de lokale autoriteiten zou het om een ‘afrekening’ gaan.

De gemaskerde mannen sloegen na de schietpartij p de vlucht op een motorscooter. De Minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit heeft inmiddels bevestigd dat het om een afrekening gaat, daarmee kan een terroristische aanslag worden uitgesloten.

De gewapende mannen zouden hun doelwit gericht onder vuur hebben genomen en hem door het hoofd hebben geschoten. Hij was op slag dood. Het dodelijke slachtoffer zou een geneeskundestudent zijn wiens vader president van de rechtbank in de Marokkaanse stad Beni Mellal is, zo meldt Lefr360.

De daders zijn nog niet gepakt. Wel zijn de vluchtscooter en een vuurwapen gevonden.

Nederlanders-Marokkaanse criminelen investeren de miljoenen euro’s die ze verdienen met de handel in coke en hasj veelal in vastgoed, renpaarden en plantages in Marokko. De criminelen wanen zich hier onaantastbaar, tot grote ergernis van politie en justitie in Nederland.

Heeft u tips of informatie? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar redactie: nieuwsdienst@telegraaf.nl