Nieuws/Binnenland
1029382
Binnenland

’Moordtent’ Marrakech van Nederlander

MARRAKECH - Club La Créme in Marrakech waar donderdagavond een man werd doodgeschoten, zou toebehoren aan de Nederlander Mustapha ’Moes’ F.. Hij komt oorspronkelijk uit Amersfoort en heeft in korte tijd peperdure uitgaanszaken in Marokko geopend.

F. is in Nederland de man achter de omstreden club No Limit in Zoetermeer, die in september opnieuw werd gesloten. Aanleiding hiervoor is een inval in april. In juni vorig jaar moest No Limit voor zes maanden dicht na een aantal geweldsincidenten bij de club.

De club is befaamd vanwege het inhuren van peperdure artiesten en dure champagnefeesten waar aan vip-tafels duizenden euro’s worden besteed. Binnen de politie en de gemeente bestaat al langer het idee dat de plek wordt gebruikt om geld wit te wassen.

Donderdagavond werd een man geliquideerd in La Créme in het Marokkaanse Marrakech. Hij werd door mannen op een motor onder vuur genomen. De motor werd later uitgebrand teruggevonden. De eigenaar van La Créme bezit ook het in oktober geopende Cappuccini in dezelfde plaats. Het is een van de meest dure clubs in Marrakech. Nederlands-Marokkaanse criminelen laten zich regelmatig zien in de Marokkaanse stad.

Bekende verschijning

’Moes’ is een bekende verschijning in Marrakech. Zijn broer voetbalde jarenlang in de eredivisie in Nederland. F. rijdt er rond in dure bolides en baarde opzien door in een paar jaar tijd veel vastgoed te kopen. Ook in Tanger beschikt hij over panden.

De politie in Marokko heeft inmiddels meerdere verdachten opgepakt voor de liquidatie. Mogelijk is de doodgeschoten man slachtoffer van een vergissing en was hij niet het beoogde doelwit. De politie in Marokko houdt er rekening mee dat eigenaar F. het daadwerkelijke doelwit zou zijn geweest.

Nederlanders-Marokkaanse criminelen investeren de miljoenen euro’s die ze verdienen met de handel in coke en hasj veelal in vastgoed, renpaarden en plantages in Marokko. De criminelen wanen zich hier onaantastbaar, tot grote ergernis van politie en justitie in Nederland.

Heeft u tips of informatie? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar redactie: nieuwsdienst@telegraaf.nl