Nieuws/Binnenland
103004012
Binnenland

Limburgse verdachte blijft vast

’Cokesmokkel-militair’ (33) mag geen Kerstmis vieren met dochtertje

Archieffoto.

Archieffoto.

ARNHEM - Een 33-jarige militair uit het Limburgse Helden die wordt verdacht van een poging tot invoer van 70 kilo cocaïne vanaf een marinebasis in Curaçao, blijft vastzitten. Dat heeft de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem maandag bepaald. De ontkennende verdachte Ruben V. huilde tijdens de inleidende zitting; hij wilde graag Kerstmis vieren met zijn dochtertje.

Archieffoto.

Archieffoto.

De drugs werden eind juni onderschept in containers met plunjebalen op marinebasis Parera in Curaçao, tussen de persoonlijke spullen van de militair. Een dag later werd de Limburger in Nederland aangehouden. Zijn DNA werd gevonden in een plastic tas waar de cocaïne in zat.

Ook heeft de marechaussee toen de man op Curaçao in de gaten werd gehouden, een PGP-telefoon voor versleuteld telefoonverkeer in zijn persoonlijke kast gezien. Volgens de militair konden vreemden makkelijk op de basis komen.

Advocaat en aanklager haalden tijdens de zitting nog twee verdachten aan: een andere militair en een eilandbewoner. Maar of er tegen hen strafzaken komen, kon de aanklager niet zeggen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de Limburger is vooralsnog op 3 februari gepland.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd