Nieuws
1031092
Nieuws

Doek valt voor de Lamborghini Gallardo

De aller-, allerlaatste Lamborghini Gallardo is van de productielijn in het Italiaanse Sant'Agata Bolognese gerold. De sportwagen was gedurende tien jaar in productie en zag 14.022 maal het levenslicht.

De Gallardo is niet de langst gebouwde Lamborghini ooit, maar wel de meest sucesvolle. Het productievolume van liefst 14.022 stuks betekent dat bijna de helft van alle sinds 1963 gebouwde Lamborghini's van het type Gallardo is. De Murciélago is de op één na populairste Lambo ooit. Van dat model verlieten iets meer dan 4.000 stuks de fabriek.

33 Versies

Lamborghini introduceerde de Gallardo in maart 2003 op de autoshow in Genève. Twee jaar later verscheen de Spyder, gevolgd door de lichtere Superleggera. In 2008 bracht Lamborghini de sterk gerestylede variant uit, de LP560-4. Naast een hogere motoroutput voerde de autobouwer technische aanpassingen door, waardoor de productie effienter kon verlopen. Van het type verschenen wederom een Spyder en een Superleggera. In totaal bracht Lamborghini 33 verschillende versies uit, waaronder de Valentino Balboni, Squadra Corse en de Blancpain Super Trofeo.

Opvolger

De opvolger van de Gallardo komt volgend jaar op de markt. Volgens de technici van Lamborghini wordt de vervanger van de Gallardo een technisch hoogstandje. Hij had er al moeten zijn, maar de technologische vondsten in het model vergen extra ontwikkelingstijd. De nieuweling, die wederom over een V10-benzinemotor beschikt, krijgt een nieuwe naam.