Nieuws/Binnenland
1031210
Binnenland

Voetbaltuig hardleers

Meerdere verdachten die de afgelopen twee weken in hoger beroep terechtstonden in het grensrechterproces naar aanleiding van de dood van Richard Nieuwenhuizen, hebben zich opnieuw respectloos gedragen.

Verschillende minderjarige jongens verstoorden gisteren de laatste zittingsdag door in plaats van te luisteren naar hetgeen gezegd werd naar elkaar lacherig te doen, te knipogen en seinen. Ook had één van hen de brutaliteit om tijdens de pleidooien contact te zoeken met een journaliste, die hij trachtte te versieren.

Het kwam ze op een reprimande te staan van het gerechtshof, maar de jongens gaven niet de indruk daarvan onder de indruk te zijn. Ook vorige week moest het hof de minderjarige verdachten al tot de orde roepen. Tijdens het hoger beroep stelden veel advocaten van verdachten dat hun cliënt onschuldig zou zijn aan de fatale mishandeling.

Maandag is het exact een jaar geleden dat Nieuwenhuizen op het veld van Buitenboys het ziekenhuis in werd geschopt, waar hij een dag later overleed. Weduwe Xandra en zoons Jamie, Alain en Mykel volgden het gehele strafproces over de dood van hun man en vader.