Nieuws/Binnenland
1032374
Binnenland

Eindhoven: grote controle Tongelre geslaagd

In het Eindhovense stadsdeel Tongelre hebben dinsdag zo'n 165 mensen van zes organisaties en instanties een zogenoemde integrale controle uitgevoerd, onder meer in woningen en bedrijven. De controles waren gericht op illegale bouwwerken, uitkeringsfraude, openstaande boetes, schulden en straffen, illegale kamerverhuur en leerplicht. En dan was er ook nog een grote verkeerscontrole, liet een tevreden gemeente Eindhoven weten.

Er zijn diverse illegale situaties gevonden, maar ook fraudegevallen. 31 auto's zijn in beslag ingenomen. Bij de Belastingdienst is ruim 40.000 euro afgerekend. Ook is beslag gelegd op bedrijfsinventaris en een bankrekening. Twee uitkeringen zijn meteen stopgezet, en er komen vervolgonderzoeken naar fraude. De politie schreef 33 processen-verbaal uit, waarvan negen keer voor rijden zonder rijbewijs.

Het was een actie van onder meer de politie, het UWV, Woonbedrijf en Belastingdienst. De gemeente Eindhoven had de regie, en beschouwt de controleactie als geslaagd. Wethouder Staf Depla zei dat dergelijke controles er zijn om „te laten zien dat iedereen zich aan de regels moet houden en op een eerlijke manier geld moet verdienen”.