Nieuws
1032405
Nieuws

Dijsselbloem grijpt in

Graaiende bankier aan banden gelegd

Het kabinet maakt een einde aan het royale beloningsbeleid in de financiële sector. Bonussen worden maximaal 20 procent van het vaste salaris en dit plafond gaat gelden voor alle werknemers in de financiële sector, ook mensen die voor een Nederlandse financiële instelling in het buitenland werken.

Dat blijkt uit een brief van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer. Het bijbehorende wetsvoorstel stuurt hij dinsdag naar de financiële sector voor commentaar.

Hij gaat met zijn voorstellen stukken verder dan de huidige Nederlandse, maar zeker ook dan de Europese wetgeving. Hij doet dat zeer bewust, schrijft hij in een toelichting op zijn wetsvoorstel.

Dijsselbloem: ,,De financiële sector heeft de afgelopen jaren op verschillende momenten geleund op steun van de belastingbetaler en consumenten. De nieuwe Europese regels om beloningen aan banden te leggen, gaan wat mij betreft niet ver genoeg. Ik wil daar waar mogelijk de regels in Nederland verder aanscherpen. Excessieve bonussen en vertrekvergoedingen zijn niet meer van deze tijd.''