Nieuws/Binnenland
1032501
Binnenland

Teeven op het matje

De affaire rond de van corruptie verdachte oud-senator Jos van Rey van de VVD, raakt ook staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie).

Een cruciale opname van een door justitie afgeluisterd gesprek tussen de bewindspersoon en partijgenoot Van Rey over een kandidaat voor het burgemeesterschap in Roermond is verdwenen. De staatssecretaris moet nu opdraven om als getuige te worden gehoord in het strafrechtelijk onderzoek naar het schandaal rond de mislukte burgemeestersbenoeming in Roermond. Dit blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

In het verhoor zal Teeven opheldering moeten geven over de inhoud van het gesprek. Bronnen rond het onderzoek stellen dat de twee de politieke signatuur van Bryan Rookhuijzen bespraken.

De oud-korpschef van de politie in Noord-Limburg stelde zich in 2012 kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond. Mocht Teeven zich hebben bemoeid met de burgemeestersbenoeming, dan schond hij daarmee het ambtsgeheim.

Bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek onthullen in De Telegraaf schokkende feiten over de zaak, waar staatssecretaris Teeven in betrokken is geraakt.