Nieuws/Buitenland
1032530
Buitenland

Wit-Russische instructeurs in Jemen vermoord

Gewapende mannen op een motor hebben dinsdagochtend twee Wit-Russische instructeurs van het Jemenitische leger vermoord. Dat hebben bronnen bij de politie en het ministerie van Defensie gezegd. Aanvankelijk waren er berichten dat het om Russen ging, maar het blijkt dat het instructeurs uit Wit-Rusland, een buurland van Rusland, betrof.

De instructeurs werden in het zuiden van de Jemenitische hoofdstad Sanaa beschoten, toen zij hun hotel verlieten. Een van de twee stierf onmiddellijk, de andere bezweek in het ziekenhuis. Het Wit-Russische ministerie van Buitenlandse Zaken kon het bericht nog niet bevestigen.

De Jemenitische strijdkrachten hebben lang gesteund op buitenlandse adviseurs, die hen hielpen bij de onderdrukking van radicale groepen in het land. De meeste adviseurs zijn inmiddels uit het Arabische land vertrokken. In oktober vorig jaar schoten twee gemaskerde mannen op een motor brigade-generaal Khaled al-Hashemi dood, een Iraakse officier die als adviseur voor het ministerie van Defensie in Sanaa werkte.