Nieuws
1032542
Nieuws

Zo bereid je je voor!

Ben jij klaar voor de koude wintermaanden?

De warme sjaals en wollen mutsen zijn al volop uit de kast getrokken, de eerste autoruiten zijn al gekrabd en de centrale verwarming staat al geregeld aan. Oftewel: de winter is weer in aantocht! Nog eventjes en er ligt wederom een dikke pak sneeuw op de stoep. Tijd om ons flink voor te bereiden op te koude wintermaanden.

Creëer een warm (t)huis

Wil je deze winter niet het gevoel hebben dat je in een vrieskist woont? Dat kan geregeld worden! Thuis kun je er namelijk alles aan doen om het tropisch warm te hebben. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen tocht binnenkomt. Dit kun je doen door tochtstrips te gebruiken. Houd daarnaast de gordijnen ’s ochtends dicht zodat de warmte goed wordt vastgehouden. Schijnt het zonnetje buiten? Doe ze dan open zodat de zonnestralen het huis kunnen verwarmen.

Wanneer je ’s avonds op de bank zit, hoef je niet persé de centrale verwarming aan te zetten. Kaarsjes zorgen er namelijk ook voor dat het al snel lekker warm wordt. Bovendien zorgen verschillende kaarsen voor een gezellige sfeer. Nu nog een theetje en iets lekkers erbij en jouw ultieme knusse avond kan beginnen!

Kleed je warm aan

Heb je het nog steeds koud? Schaf dan warme pantoffels en een fleecedeken aan. Heerlijk warm voor als je even de bank opkruipt of als je even heen en weer moet lopen door huis. Moet je noodgedwongen de deur uit? Ook dan zijn er kledingstukken die jou lekker warm houden. Zo kun je warme thermokleding aanschaffen en doen stevige laarzen, warme sjaals en dikke handschoenen wonderen.

Maak je auto winterproof

Moet je ergens heen en heb je de auto nodig? Dan is het belangrijk dat je het voertuig snel winterproof maakt!

Vaseline

Om te voorkomen dat de portieren door de vrieskou niet meer opengaan, kun je de rubbers invetten met vaseline, een vettige spray of talkpoeder.

Ramen krabben

Is het weer tijd om te krabben, maar heb je geen krabber in de auto liggen? Geen zorgen! Met een cd-doosje of pasje uit je portemonnee kun je ’s winters ook je ruiten schoonmaken. Om het helemaal gemakkelijk voor jezelf te maken, kun je ontdooispray gebruiken of speciale dekens kopen om de voorruit af te dekken zodat je helemaal niet meer hoeft te krabben.

Winterbanden

Zodra de vrieskou, aquaplaning of sneeuw om de hoek komt kijken, wordt het tijd om de winterbanden aan te schaffen. Pas op dat je dit niet te vroeg doet. Vroege wisselaars krijgen namelijk te maken met flinke slijtage, waardoor de banden bij echte winterse omstandigheden niet goed hun werk doen.  Vanaf ongeveer 7 graden Celsius kun je de asfaltopwerpende winterslofjes monteren.

Maar voor nu nog even volop genieten van de herfst! Met een kop warme chocolademelk en een fleecedeken, dat dan weer wel!