Nieuws
1032562
Nieuws

Minder seks door geldzorgen

Door geldzorgen en de afleiding van social media hebben mensen minder vaak seks dan voorheen.

Dit stellen Britse onderzoekers na een studie onder meer dan 15.000 Britten tussen de 16 en 44 jaar oud. Gemiddeld hadden deze deelnemers minder dan vijf keer per maand seks. Dat cijfer is laag in vergelijking met de zes keer per maand tijdens een studie in 1990-1991 en 1999-2001.

Modern

Auteurs van de studie wijzen het moderne leven aan als schuldige voor dit probleem. De manier waarop mensen tegenwoordig leven, de haast en constante aanwezigheid van social media zouden een belangrijke impact hebben op het libido.

Dr. Cath Mercer verklaart tegenover de BBC: "Mensen maken zich zorgen over hun baan, zorgen over geld. Ze zijn niet meer in de stemming voor seks. Maar we denken dat daarnaast de moderne technologieën hier verantwoordelijk voor zijn. Iedereen heeft een tablet en smartphone en deze apparaten worden meegenomen de slaapkamer in. Daar wordt nog even op Twitter en Facebook gekeken en gemaild met werk."Libido

Ondervraagde mannen hadden in de periode 2010-2012 gemiddeld 4,9 keer per maand seks, de vrouwen 4,8 keer. In eerdere onderzoeken was het gemiddelde voor beide zes keer per maand.

Uit de enquête blijkt tevens dat het gebrek aan interesse in seks niet zozeer een 'vrouwenkwaaltje' is. Ongeveer 15% van de mannen gaf aan een verlies van het libido te ervaren.

Mannen tussen de 25 en 34 hebben overigens de meeste seks – 5,4 keer per maand – bij de vrouwen zijn dat de 16 tot 24-jarigen met 5,8 keer.

Overige trends:

  • Vrouwen hebben meer seks met elkaar
  • Bij zowel mannen als vrouwen is het gemiddelde aantal bedpartners toegenomen
  • Steeds meer jongeren hebben seks voor hun zestiende
  • Minstens vier op de tien mannen en vrouwen hebben recenteen seksueel probleem gehad
  • Eén op de tien ondervraagdenis verdrietig of ongerust over hun seksleven.