Nieuws/Binnenland
1032571
Binnenland

Van Rey: Spijt van aftreden

Voormalig VVD-senator Jos van Rey heeft er achteraf spijt van dat hij vorig jaar aftrad als wethouder van Roermond. De van corruptie verdachte politicus vindt het bij nader inzien een foute beslissing.

Dat zei hij volgens regionale omroep L1 op de eerste ledenvergadering van de Liberale Volkspartij Roermond. Die partij richtte Van Rey op samen met andere ex-VVD'ers toen zij geroyeerd werden door de liberalen in Roermond. Op de ledenvergadering maakte Van Rey ook bekend dat hij lijstduwer wordt van de nieuwe partij bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. De omstreden oud-senator noemde de steun van de circa 80 aanwezigen op de bijeenkomst een warm bad.

Eerder vandaag onthulde De Telegraaf dat de affaire rond Van Rey een vervelend staartje dreigt te  krijgen voor staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie). Een cruciale opname van een door justitie afgeluisterd gesprek tussen de bewindspersoon en partijgenoot Van Rey over een kandidaat voor het burgemeesterschap in Roermond is verdwenen. De staatssecretaris moet nu opdraven om als getuige te worden gehoord in het strafrechtelijk onderzoek naar het schandaal rond de mislukte burgemeestersbenoeming in Roermond.