Nieuws/Binnenland
1032591
Binnenland

Feestelijk New York

New York City is misschien wel het mooist in december. In de aanloop naar kerst wordt de stad ondergedompeld in kerstsferen, met lichtjes, kerstbomen en veel winterse festiviteiten in elke wijk van de stad. Hier een overzicht van NYC & Compagny van niet te missen activiteiten in deze feestmaand.

Big Apple favorites

De festiviteiten in de aanloop naar kerst beginnen met de wereldberoemde Annual Macy's Thanksgiving Day Parade op 28 november. Hier nemen maar liefst 8000 mensen aan deel. Niet lang daarna, op 4 december, worden bij het Rockefeller Center de lichtjes van de bekende reusachtige kerstboom ontstoken. Hierna zie je de New Yorkse straten langzaam veranderen in een sprookjesachtig decor.

Voor bezoekers in deze tijd is een bezoekje aan het Big Apple Circus een must. Ook het New York City Ballet, met klassieke uitvoering van De Notenkraker van George Balanchine, is een echte aanrader.

Bezoek voor een onontdekte 'local favorite' het Mount Vernon Hotel Museum & Garden in Upper Manhattan waar betoverende candellight tours plaatsvinden.

De buitenwijken

Naast de festiviteiten in Manhattan vinden er bijzondere evenementen en activiteiten plaats in de minder bekende wijken van NYC. Zo kun je in The Bronx in de New York Botanical Gardens' Holiday Train stappen die je langs verschillende bekende bezienswaardigheden rijdt, zoals de Brooklyn Bridge en het Yankee Stadium.

Brooklyn viert traditioneel haar eigen tree lighting met de beroemde Dyker Heights Christmas Lights.

Queens trakteert families op een Holiday Open House in het Queens County Farm Museum, waar kinderen en ouders kennis maken met winterse ambachten en zelf kunnen uitvoeren.

Naar Staten Island ga je voor de vele lichtjes, olielampen en een knisperend haarvuur tijdens de Candlelight Tours op 14 december, een jaarlijkse favoriet bij Historic Richmond Town.

Kortom: Genoeg te beleven in deze superstad tijdens the most wonderful time of the year!