Nieuws
1032634
Nieuws

Bitcoinfonds haalt rendement van 4847%

Binnen een jaar een rendement van 4847%, zelfs superbelegger Warren Buffett krijgt dat niet voor elkaar. Maar het Bitcoin-hedgefunds van de Maltese broker Exante is het toch echt gelukt: year-to-date behaalde het hedgefonds een rendement van richting de 5000%.

Het fonds, dat is gevestigd in belastingparadijs Bermuda, bestaat alleen uit bitcoins. Het fonds is eind 2012 opgericht, toen een bitcoin slechts $13,30 kostte. Bloomberg schat de waarde van een bitcoin nu rond de $658.

De jaarlijkse managementfee bedraagt 1,75%, waar nog een transactiefee van 0,5% bovenop komt. Het fonds is momenteel $35 miljoen groot.

Begerige beleggers die in het fonds willen stappen, moeten wel diepe zakken hebben. Volgens Exante is het fonds beschikbaar voor institutionele beleggers en vermogende particulieren.

In de VS heeft het fonds bijvoorbeeld nog geen beleggers, omdat de Amerikaanse toezichthouder het volgens een Exante-woordvoerder alleen mogelijk heeft gemaakt om in te stappen met een beheerd vermogen van minimaal $5 miljoen.

En bedenk wel: rendementen uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

Wat is Bitcoin ook alweer? Lees het hier terug.