Nieuws
1032640
Nieuws

Langste lijnvlucht is niet meer

Op de luchthaven van Singapore is vandaag voor de laatste keer een vliegtuig van Singapore Airlines (SIA) geland dat rechtstreeks afkomstig was van New York. Daarmee komt er een einde aan de langste lijnverbinding ter wereld, met een vluchtduur van bijna 19 uur.

Vlucht SQ 21 landde deze ochtend op de luchthaven van Changi in Singapore. Daarmee kwam er een einde aan de verbinding die negen jaar geleden was gelanceerd, lezen we op HLN.BE.

Door de stijging van de olieprijzen was de verbinding van meer dan 15.000 kilometer niet langer rendabel, zeggen analisten. Op de vlucht van op de New Yorkse luchthaven Newark zaten slechts honderd passagiers, allemaal in businessclass. Zij betaalden 14.000 Singaporese dollar (ongeveer 8.200 euro) voor een heen- en terugreis.

De verbinding Singapore-New York blijft overigens bestaan, maar heeft voortaan een tussenlanding in het Duitse Frankfurt. Onlangs werd ook al een rechtstreekse verbinding Singapore-Los Angeles stopgezet. De langste rechtstreekse vluchten ter wereld zijn nu de verbindingen Dubai-Houston, Dubai-Los Angeles en Johannesburg-Atlanta, die elk meer dan 16 uur duren.